Posts

Showing posts from August, 2012

Re-post -- LOVE --

Image
Assalamualaikum!
Haa ! tengok tajuk tu , best tak ? Oke , hari ni aku nak citer sikit je kat korang semua apa itu cinta . Kalau orang putih panggil Love . Orang cina panggil 热爱 , india panggil hapaa ? cari sendiri ea , sebab blog aku bukan tempat Google Translate :P . Cinta . Apa tu cinta ? Apa pandangan korang fasal cinta a.k.a love a.k.a 热爱 ? Aku pon taktau , takmautau , taknaktau . Cari kat google dia keluar menatang apa entah ... Jadi , pada hari yang mulia lagi indah ni , aku nak citer kat korang apa maksud cinta tu sebenarnya .




Cinta ialah sesuatu perasaan menyayangi seseorang yang kita suka . suka tu apa pulak ?? cari sendiri :P Lumrah manusia , mahu mencintai dan dicintai . TAPI , ramai yang berpendapat cinta tu sayang kat parents , awek ,bf , n whatsoever . DAN ramai jugak yang kata bila seseorang tu couple , maknanya dia tu cintasayang kat pasangan dia . Korang yakinpasti ka dia tu sebenarbenarnya cintasayang kat pasangan dia ? Tepuk dada tanya hati :D




Aku pelik rh orang zaman…