Posts

Showing posts from 2012

Do You Have Crush ?

Image
.Assalamualaikum. Hi ! And hi everyoneeeeeeee !! Let`s talk about this ! Wooooo ! What is mean by crush ? Okay , crush means having a like-sign on somebody . It`s normal ? It`s good ? Or are the people whom have some kinda crush on somebody is `gatal` or `gedik` and what-so-ever ? Absolutely , the answer is NOT ! Having a crush on somebody at your age of 13 years old and above are normal . As the bodies grow , as we`re all get older , having a crush on someone is normal . Preteens , teenagers and adult have this feeling , of course . Frankly said , a crush on someone helps us a lot to think about the kind of person that we want to love when we grow up . I do have some kinda crush . It`s a liar for those whom are never have this crush things .  Can we choose our crushes ? No. We can`t choose our crushes . Sometimes , they sneak up on you and you`ll feel like , WAH! WOW! and Waaaaaawwwwww!*over* . It could be your classmates , cousins , friend of your bros or sis , neighbour and penpal…

Lost In AIRIS 2

Image
.Assalamualaikum. Haii koranggg ! Haiii !
TOLONG SAYA. BACA KUAT-KUAT!  Ya Allah, jadikanlah budak yg bernama NorFatin 'Alyaa binti Khairuddin ini seorang anak yg solehah dan pelajar yg menghormati orang-orang yg lebih usia drpdnya. Tolonglah budak ini sewaktu peperiksaan akhir tahun sekolahnya dan izinkanlah dia mendapat 9A. Janganlah bagi kelas budak ini kena streaming tahun depan. AMIN.
gedikk :P
Ehem, ehem.. haii awak semuaaa :) Rindu saya tak ? Thankyousomuch ! Saya tak rindu pun awak semua, sebab tu saya malas nak update bloggie. HAHAHAHAHA.
K k, hari ni kan, aku nak story skett kat korang semua. Semenjak dua menjak nii, aku rasa kawan-kawan aku kat sekolah semuanya tengah mempermainkan nama aku . Tau nama aku apeeee? Tengok dekat profile tuuu . hihi . Tahu tak , mereka buat apa ?
Seperti yg korang sedia maklum*gedik* , nama aku NorFatin 'Alyaa . Selalu kalau tulis nama kat buku atau paper atau yg sewaktu dengannya, aku akan tulis ''Fatin 'Alyaa Khairuddin&#…

Re-post -- LOVE --

Image
Assalamualaikum!
Haa ! tengok tajuk tu , best tak ? Oke , hari ni aku nak citer sikit je kat korang semua apa itu cinta . Kalau orang putih panggil Love . Orang cina panggil 热爱 , india panggil hapaa ? cari sendiri ea , sebab blog aku bukan tempat Google Translate :P . Cinta . Apa tu cinta ? Apa pandangan korang fasal cinta a.k.a love a.k.a 热爱 ? Aku pon taktau , takmautau , taknaktau . Cari kat google dia keluar menatang apa entah ... Jadi , pada hari yang mulia lagi indah ni , aku nak citer kat korang apa maksud cinta tu sebenarnya .




Cinta ialah sesuatu perasaan menyayangi seseorang yang kita suka . suka tu apa pulak ?? cari sendiri :P Lumrah manusia , mahu mencintai dan dicintai . TAPI , ramai yang berpendapat cinta tu sayang kat parents , awek ,bf , n whatsoever . DAN ramai jugak yang kata bila seseorang tu couple , maknanya dia tu cintasayang kat pasangan dia . Korang yakinpasti ka dia tu sebenarbenarnya cintasayang kat pasangan dia ? Tepuk dada tanya hati :D




Aku pelik rh orang zaman…